Yleinen

Hius ongelmiako?

09.10.2011, danthe

Kaikilla on jossain kohti elämää hiushuolia. Niitä esiintyy 11-50iässä enemmän mitä pienemmillä. Hiusten lähtö on jollakin hyvin kiusallista, mutta joillakin vain satunnaista. Satunnaisesta hiusten lähdöstä ei kannata huolestua, mutta jos sinulta on lähtenyt monia kuukausia hiuksia runsaasti yhden tai kahden harjanvedon aikana sinun kannattaa miettiä johtuuko se jostain vitamiinista tai ruokavaliosta.

Jos tämä ei auta sinun kannattaa hakeutua asianmukaiselle lääkärille joka tietää hiuksista. Kampaajasikin osaa varmasti selittää asia. Hiusten lähtö voi hyvin myös johtua jostakin sairaudesta esimerkisi syövästä, jonka yleisin merkki on hiustenlähtö. Lisää syöpään liittyvää asiaa löydät täältä http://fi.wikipedia.org/wiki/Sy%C3%B6p%C3%A4

Ennen vanhaa uskottiin hiusten kasvavan nopeamin jos harjaa niitä 100kertaa päivässä. Tämä kuitenkin osottautui vääräksi tiedoksi. Liika harjaaminen rasittaa hiuksia, ja voi aiheuttaa hiustenlähdön. Selvitin vähän hiusasioita tässä sunnuntai aamuna:

Hiustenlähtö
By On 8.7.2011 · Leave a Comment

Ihmisellä on hiuksia n. 100 000 – 250 000. Hiusten kasvu noudattaa niille ominaista sykliä, joka lapsilla on usein kuudesta vuodesta seitsemään, mutta myöhemmällä keski-iällä kuudesta kahteentoista kuukauteen. Jos hiukset saavat pituutta n. 0.5 mm päivää kohden, niin lapsilla se tarkoittaa sitä että hiukset voivat kasvaa jopa yli metrin mittaisiksi. Kasvuvaihetta seuraa telogeeninen vaihe, eli lepovaihe. Tämän vaiheen aikana hius lopettaa kasvun ja irtoaa. Hiusten irrottautuessa uusi hiuksi on jo alkanut kasvamaan. Vierekkäisillä hiusnystyillä on normaalisti eri kiertovaiheet, tästä syystä hiukset irtoavat tasaisesti joka puolelta päänahkaa. Mitkä asiat kuitenkin liittyvät hiustenlähtöön, tai miten sitä voi ehkäistä?

 Jokaisena päivänä hiuksia irtoaa normaalisti n. 100 – 150. Lyhyissä hiuksissa hiusten uusiutumista ei edes huomaa, mutta pidemmät hiukset erottuvat selvästi helpommin lavuaareista tai suihkun lattialta. Ihmisen hiukset koostuvat enimmäkseen valkuaisesta, josta löytyy pieni annos rikkiä. Usein oletetaan väärin, että hiuksien koostumuksessa olisi piitä tai kalsiumia, ja että erinäköisten tablettien syömisellä olisi nähtävä vaikutus hiusten kuntoon

Hiustenlähtö ja sen yleisimmät syyt?

Tosiasia on että hiuksia lähtee iän myötä enemmän niiden ohentuessa, hiusten lukumäärä laskee ja hiusten läpimitta pienenee. Naisilla jälkimmäiseksi mainittu voi vaikuttaa hiusten kokonaispaksuuden tuntuun huomattavasti enemmän, kuin vastaavasti miehillä taas hiusten lukumäärän vähentyminen. Iän myötä hiukset harvenevat tasapäisesti ympäri päätä, ne menettävät värinsä ja muuttuvatkin joko harmaiksi tai valkoisiksi. Perimällä on runsaasti tekemistä sen suhteen, miten paljon hiuksia on, minkä väriseksi hiukset muuttuvat, tai missä suhteessa ne kasvavat. Ulkoiset tekijät kuten ravinto tai hiusten hoitaminen ovat vähäpätöisempiä vaikuttajia.

Lisää aiheesta löydät sivulta: http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://www.omakeho.org/wp-content/uploads/2011/07/hiukset.png&imgrefurl=http://www.omakeho.org/category/hiustenhoito/&usg=__ELty83lffpC8TaM9qMdEWJ5QmOI=&h=594&w=557&sz=25&hl=fi&start=58&zoom=1&tbnid=bp_X-hNjGwiwDM:&tbnh=135&tbnw=127&ei=TkyRTvCCAe6N4gSnoaTNAQ&prev=/images%3Fq%3Dhiukset%2B2011%26start%3D42%26hl%3Dfi%26sa%3DN%26tbm%3Disch&itbs=1

Hiustenlähtö ja stressi

Stressi voi aiheuttaa hiustenlähtöä Stressi voi aiheuttaa hiustenlähtöä Stressin on jo pitkään uskottu rasittavan hiuksia ja aiheuttavan hiustenlähtöä. Elämään kuuluvat paineet, kuten työ, ihmissuhteet ja talouteen liittyvät ongelmat voivat heikentää veren ja hapen kulkeutumista hiustuppeen ja näin vaikuttaa hiustupen vitamiinien ja ravinteiden saantiin.

 Suomalaisista lähes jokaisella on perimässään androgeneettisen kaljuuntumisen geenejä. Yhä useammin tutkimukset osoittavat, että myös ympäristötekijät vaikuttavat hiustenlähtöön. Stressin lisäksi ympäristötekijöihin kuuluvat mm. ilman- ja vedensaasteet, uv-säteily, kloori, metallit ja mineraalit.

Lähteet: http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://www.kaljuuntuminen.fi/kuvat/stressi-ymparistotekijat-hiustenlahto-300×225.jpg&imgrefurl=http://www.kaljuuntuminen.fi/hiustenlahto-ja-stressi/&usg=__c3KgryeGboTceE8_oPfAOGKp9h4=&h=225&w=300&sz=16&hl=fi&start=29&zoom=1&tbnid=R3MWsqeM_ooJxM:&tbnh=87&tbnw=116&ei=oVCRTtW9NIiC4gSqqs29AQ&prev=/images%3Fq%3Dhiustenl%25C3%25A4ht%25C3%25B6%26start%3D21%26hl%3Dfi%26sa%3DN%26tbm%3Disch&itbs=1

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *